Novosti 02.01.2024

Dobrodošla 2024!

Poruka našeg izvršnog direktora Zorane Maravić

Beograd 02.01.2024

DiCe 01 01 2024 Dok prihvatamo sezonu praznika i opraštamo se od još jedne izuzetne godine, ispunjeni smo ponosom i zahvalnošću za neverovatna dostignuća koja smo postigli u DiCE-u. Razmišljajući o našem putovanju, inspirisani smo uticajem koji smo izvršili u životima pacijenata i njihovih porodica dok nastojimo da stvorimo zdraviju Evropu sa manje ljudi pogođenih karcinomom organa za varenje.

DiCE rast i snaga

2023. je za nas označila izuzetnu prekretnicu jer smo proslavili našu 5. godišnjicu. Tokom ovih godina, negovali smo stabilnost i uspostavili snažne odnose sa različitim zainteresovanim stranama koje dele našu viziju. Nastavljamo da pravimo značajne korake ka našem cilju, podstaknuti strastvenim i posvećenim timom.

DiCe 02 01 2024 Prošle godine, naš DiCE tim je porastao sa 6 na 10 članova, dajući našoj organizaciji novu snagu i stručnost. Sa ovom ekspanzijom, uspostavili smo snažan naučni tim isključivo fokusiran na različite karcinome digestivnog trakta koje predstavljamo. U DiCE-u se svi trudimo da napravimo stvarnu razliku za one koji su pogođeni karcinomom organa za varenje.

Bliska saradnja i podrška našim MO

Naš 8. masterklas je bio izuzetno uspešan, ispunjen velikim učešćem evropskih pacijenata i negovatelja. Njihovo prisustvo učinilo je događaj istinski dubokim i sadržajnim, naglašavajući važnost saradnje i empatije u našem radu.

Tokom cele godine podržavali smo i stajali uz naše organizacije članice (MO), prevodeći resurse i podsticajući kampanje podizanja svesti. Pored obezbeđivanja operativnih grantova i dragocenih prilika za obuku, sa ponosom smo dodelili sredstva za pomoć MO u organizovanju događaja o nacionalnoj politici i podsticanju saradnje sa lokalnim kreatorima politike. Ova podrška će se nastaviti i u narednoj godini dok zajedno radimo na našim zajedničkim ciljevima.

DiCE 03 01 2024

Rad sa različitim zainteresovanim stranama

Zorana Tokom godina, uspostavili smo jake veze sa pacijentima i negovateljima širom Evrope. Uključeni smo u različite projekte i konzorcijume koje finansira EU, kao što su AIDA, DISCERN, SmartCARE, TOGAS, SAGITTARIUS i GUIDE.MRD. Stvorili smo jake veze i strastveni smo u tome da stavovi pacijenata budu ugrađeni u svaki projekat.

Takođe radimo sa drugim zainteresovanim stranama, kao što su kreatori politike, istraživači, zdravstveni radnici i industrijski partneri. Zajedno gradimo zajednicu zajedničkog razumevanja i osnaživanja.

Jedna od najznačajnijih prekretnica u 2023. godini bilo je lansiranje StepApp®, naše besplatne aplikacije za brojanje koraka dizajnirane da motiviše i inspiriše zdrave navike. Zajedno smo napravili preko 400 miliona koraka širom Evrope. Neverovatno je prisustvovati snazi jedinstva i odlučnosti u promovisanju blagostanja.

Radite tokom cele godine da biste ostvarili uticaj

DiCe 04 01 2024 Kroz naše jednomesečne kampanje podizanja svesti na društvenim medijima, cilj nam je da podignemo svest o karcinomima organa za varenje i rano dijagnostikujemo bolest.

Početkom 2023. godine, kao deo naše nepokolebljive podrške pacijentima, zajedno smo kreirali aplikaciju Mi DiCE Companion zajedno sa našom zajednicom pacijenata, preživelih i staratelja, zadovoljavajući njihove potrebe u razvoju.

Naši onlajn događaji, uključujući pokretanje ECCAM-a u martu, lansiranje Indeksa raka jetre u oktobru i 4. CRC samit o skriningu u novembru, primeri su pristupa sa više zainteresovanih strana u težnji ka poboljšanju preživljavanja i kvaliteta života. Ovi događaji podstiču razmenu iskustava — platforme na kojima možemo da vidimo najnovije podatke od stručnjaka i slušamo ažurirane politike kako bismo pronašli najbolje moguće rešenje za pacijente i negovatelje kako bi imali jednak pristup lečenju i nezi po najvišim standardima.

Dok krećemo na put 2024. godine, izražavamo srdačnu zahvalnost svima koji su bili deo naše DiCE porodice. Vaša podrška, posvećenost i nepokolebljiva vera u našu misiju podstakli su naš napredak. Stojimo uz vas, kontinuirano radimo na napretku u nezi karcinoma organa za varenje. Vaša dobrobit je u srcu svega što radimo, a mi smo posvećeni pružanju trajne podrške i zastupanja kako bismo osigurali bolje rezultate i svetliju budućnost.

Prigrlimo novu godinu sa nadom, isceljenjem i dobrim zdravljem. Nastavićemo da pravimo razliku i pozitivno utičemo na živote pacijenata.

Zorana Maravić
Izvršni direktor, Digestive Cancers Europe

Bilten na engleskom jeziku možete preuzeti u odeljku Dokumenta

Udruženje pacijenata
obolelih od raka debelog creva