Novosti05.03.2018

Izveštaj iz Valjeva sa akcije postavljanja makete debelog creva

Valjevo 03.03.2018

U želji da podigne svest opšte javnosti o važnosti prevencije raka debelog creva, Udruženje i ove godine nastavlja sa svojim aktivnostima. Prvu javno - zdravstvenu manifestaciju i postavljanje makete debelog creva u okviru obeležavanja Meseca borbe protiv raka organizovali smo 3. marta, ovoga puta u Valjevu.

Veliki broj građana je imalo priliku da prođe kroz ovu maketu koja je bila postavljena u samom centru, ispred SO Valjevo, da se na edukativan, ali i zabavan način upozna sa potencijalnim promenama koje se mogu javiti na zidu debelog creva i da sazna više detalja o programu skrininga za rano otkrivanje raka debelog creva.

Mart mesec borbe protiv raka Valjevo 2018
Mart mesec borbe protiv raka Valjevo 2018

Mart mesec borbe protiv raka Valjevo 2018

Deljen je promotivni materijal i pozivani zainteresovani građani da, u konsultaciji sa svojim izabranim lekarom, sprovedu jednostavan test na detektovanje tragova krvi u stolici (test na okultno krvarenje). Ova metoda se pokazala kao prikladna metoda ranog otkrivanja raka debelog creva i preporučuje se kod zdrave populacije sa prosečnim rizikom od pojave ove bolesti.

Mart mesec borbe protiv raka Valjevo 2018

Za više informacija pišite nam na:

pitanja@udruzenjecrc.rs.