Novosti01.04.2017

Izveštaj sa tribine o malignim bolestima

Beograd 30.03.2017

U želji da se podigne svest opšte javnosti o važnosti prevencije raka, 30. marta 2017. godine u 18 časova održana je tribina pod nazivom "Sve što do sada niste znali o malignim bolestima" u organizaciji Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre i Doma zdravlja "Voždovac".

tribina o malignim bolestima 30.03.2017.

Prezentaciju o nezi obolelih od malignih bolesti održala je dr Silvija Vukić, specijalista opšte medicine, šef Odseka za kućno lečenje, negu i palijativno zbrinjavanje Doma zdravlja "Voždovac". Skupu se obratio i prof. dr sc. med. Vladimir Kovčin, onkolog u "Oncomed System" Beograd, upoznavši prisutne sa faktorima rizika za nastanak kancera, komparativnom i integrativnom medicinom, kao i savremenim pristupima u lečenju karcinoma, dok je Alen Reljić, magistar farmacije u Esensa d. o. o., govorio o probioticima i njihovom uticaju na zdravlje pojedinca. Nakon održanog predavanja, zainteresovani građani imali su priliku da podele svoja iskustva i dobiju odgovore na pitanja u vezi sa ovim teškim oboljenjem.

Posle bolesti srca i krvnih sudova, maligni tumori predstavljaju najčešći uzrok obolevanja i umiranja ljudi u većini zemalja u razvoju, pa i u Srbiji. U velikom broju slučajeva maligne bolesti su izlečive, ukoliko se otkriju na vreme. Prepoznajući značaj ove kampanje, njenom obeležavanju ovom tribinom priključila se i Gradska opština Voždovac, prenoseći poruku stanovništvu da je redovan pregled kod lekara najbolja zaštita.

tribina o malignim bolestima 30.03.2017.
tribina o malignim bolestima 30.03.2017.
tribina o malignim bolestima 30.03.2017.