Novosti18.03.2016

Izveštaj sa akcije "Napravite korak" u Nišu

Niš 12.03.2016

Povodom meseca borbe protiv raka debelog creva, 12.03.2016. godine u centru Niša ispred tržnog centra Kalča u periodu od 10 do 16 časova, održana je javno – zdravstvena manifestacija pod sloganom "Napravite korak" u ogranizaciji Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre, udruženja “Nilco” iz Niša i "Ilco" iz Bosne.

Akciji se pridružila i ekipa niškog Doma zdravlja, koja je građanima merila pritisak i radila analize sećera. Deljen je zdravstveno – promotivni materijal.

Manifestacija je medijski propraćena. Predstavnici sva tri udruženja gostovali su neposredno pred početak manifestacije u Jutarnjem programu niške Belle Amie televizije, gde su ukazali na neophodnost prevencije raka debelog creva i pozvali građane da se pridruže akciji u što većem broju.

Maketa debelog creva privukla je pažnju građana. Postavljena je kako bi pokazala da naizgled beznačajni polip može da izraste u karcinom i da rano otkrivanje promene na debelom crevu može spasiti život.